Menu
EUR
LENTEDEALS! 10% KORTING MET DE KORTINGSCODE: LENTE10
Waarom een Kamado BBQ kopen? Alle voordelen Kamado BBQ op een rij

Waarom een Kamado BBQ kopen? Alle voordelen Kamado BBQ op een rij

Wanneer het lekker weer is, zijn we continu op zoek naar leuke activiteiten om te doen. Het eerste wat (meestal) in ons opkomt? Juist. Barbecueën. Maar wanneer je op zoek bent naar de ultieme manier om te genieten van je barbecue, dan is het belangrijk om eens een kijkje te nemen naar de Kamado BBQ. De Kamado BBQ is een keramische BBQ die de afgelopen jaren ontzettend populair is geworden. Maar dat is natuurlijk niet voor niets. Ben je benieuwd waarom jij een Kamado BBQ moet kopen? Lees dan snel verder, want in dit blog zetten we de voordelen Kamado BBQ voor je op een rij! 

Wat is een Kamado? 

Laten we eerst even beginnen met het uitleggen van wat een Kamado BBQ nou precies is. De Kamado is een keramische barbeque, dat oorspronkelijk uit Oost-Azië komt. Daar wordt namelijk al eeuwenlang gerechten in klei ovens gebakken. Echter hebben de Japanners het bekende model met de ei vorm bedacht. 

Wist je dat: Wist je dat Kamado in het Japans: oven/haard betekent? 

Het grootste verschil tussen een ‘standaard’ BBQ en een Kamado is het materiaal. De Kamado wordt gemaakt van sterk keramiek. Dit heeft de eigenschap dat het enorm goed tegen hitte kan. Maar daarnaast zorgt dit materiaal er ook nog eens voor dat deze hitte wordt vastgehouden. Ideaal dus om te grillen op lage of juist hoge temperatuur. Uiteraard kan dit ook met een normale BBQ, maar die verliest een stuk sneller zijn warmte, waardoor je toch iets harder moet werken om je temperatuur stabiel te houden. 

Voordelen Kamado BBQ op een rij 

1. Temperatuurregeling als een Masterchef 

Een van de meest opvallende voordelen van een Kamado BBQ is de uitstekende temperatuurregeling. Het keramische ontwerp van de grill maakt het mogelijk om de temperatuur nauwkeurig te regelen, en dat is cruciaal voor het bereiden van heerlijke gerechten. Het maakt niet uit of je langzaam wilt roken bij lage temperaturen of een pizza wilt bakken bij hoge hitte, de Kamado BBQ kan het allemaal aan. De consistentie en precisie van de temperatuurbeheersing zijn ongeëvenaard. 

2. Lekker zuinig 

Een ander punt waar de Kamado om bekend staat is de zuinigheid. Het keramische materiaal houdt warmte vast en zorgt ervoor dat je minder houtskool of briketten hoeft te gebruiken. Dit kan op lange termijn flink besparen op je barbecue kosten. 

3. Veelzijdigheid in koken 

Een Kamado BBQ is niet alleen geschikt voor grillen. Sterker nog, eigenlijk is het gewoon een multifunctionele buitenkookmachine. Je kunt erop grillen, roken, bakken en zelfs 'slowcooking'. De veelzijdigheid van een Kamado opent eigenlijk een wereld van culinaire mogelijkheden. Experimenteer met nieuwe recepten en je zult daadwerkelijk verbaasd staan (of zitten), met wat je allemaal kunt bereiken! 

4. Lang plezier met Kamado

We kunnen je eigenlijk niet vaak genoeg vertellen hoe goed zo’n Kamado werkt. Keramiek staat bekend om zijn duurzaamheid en deze grills zijn gebouwd om lang mee te gaan. Met de juiste zorg en onderhoud kan een Kamado BBQ tientallen jaren meegaan. Een slimme investering dus. 

5. Het prachtige ontwerp 

En tot slot; natuurlijk het geweldige ontwerp. We hebben het al heel de tijd over de functionele voordelen van de Kamado, maar we mogen de esthetische aanwinst voor de buitenruimte ook niet vergeten. Het strakke, keramische ontwerp geeft een prachtige toegevoegde waarde aan je tuin of balkon. Eigenlijk is het geen grill, maar een gespreksonderwerp.

Hoe onderhoud ik een Kamado?

Het is natuurlijk allemaal heel leuk en aardig, maar om optimaal te profiteren van je Kamado moet je genoeg aandacht besteden aan het onderhoud. Hoe beter je het apparaat onderhoudt, hoe langer het plezier. Er zijn een aantal punten die je altijd moet meenemen in de schoonmaak. 

Rooster 

Op het rooster bak je natuurlijk al jouw gerechten. Dan is het wel zo belangrijk om deze schoon te maken na het gebruiken ervan. Dit kan makkelijk door deze te borstelen met een staalborstel. Als je de volgende keer jouw BBQ weer opstart, kun je met wat olijfolie en keukenpapier nog het resterende roet weghalen. 

Asbak 

In de Kamado ontstaat na het grillen vrijwel altijd as. Door dit eens in de zoveel tijd (1x per kwartaal) weg te halen uit de asbak blijft de luchtcirculatie optimaal in jouw BBQ. Ideaal toch?

Schoorsteen

Met de schoorsteen regel je de zuiging van de lucht in je Kamado. Zet je hem helemaal open? Dan gaat de temperatuur kneiterhard omhoog. Helemaal dicht kan de Kamado uitgaan. Bij veel gebruik (vooral roken), kan het schoorsteentje door het vet wat stroever open en dicht gaan. Veeg als de BBQ heet is het vet weg met een stuk keukenpapier en een heel klein beetje groene zeep. Waarom? Dan opent deze de volgende keer weer als gloednieuw! 

Waarom een Kamado BBQ kopen? 

Kortom, een Kamado BBQ biedt een reeks voordelen die het tot een topkeuze maken voor de grill liefhebbers. De nauwkeurige temperatuurregeling, zuinigheid en veelzijdigheid maakt het een uitstekende keuze. 

Als je de voordelen van een Kamado BBQ zelf wilt ervaren, overweeg dan om er een aan te schaffen. Dit kan heel eenvoudig op onze webshop. Heb je zelf nog vragen omtrent de Kamado of ben je op zoek naar iets anders? Neem gerust even contact met ons op. Het team van Haardgigant staat altijd voor je klaar!


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €0,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!