Menu
EUR
SHOP NU MET KORTING!
Cinewall maken? Makkelijker dan je denkt met onze stappenplan!

Cinewall maken? Makkelijker dan je denkt met onze stappenplan!

Een thuisbioscoop is de droom van velen, maar wist je dat het creëren van deze “thuisbioscoop” eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is? Dit doe je namelijk heel eenvoudig met een cinewall! Een cinewall met een elektrische haard is de perfecte manier om het beste van beide werelden te combineren. In deze blog zullen we je begeleiden bij het creëren van een cinewall, die niet alleen de perfecte home-cinema ervaring biedt, maar tegelijkertijd ook een gezellige sfeer toevoegt aan de woonruimte. Lees snel verder! 

Wat is een cinewall? 

Maar voordat we beginnen met onze tips en handige stappenplan beginnen we met een van de meest gestelde vragen: “Wat is een cinewall?. Eigenlijk is het heel simpel. Een ander woord voor een Cinewall is ook wel een bioscoop wand. Het is namelijk een wand, waarin de TV wordt ingebouwd. Maar wat maakt deze cinewall nou zo bijzonder? Je kunt er namelijk nog veel meer inbouwen! Denk hierbij aan een elektrische haard, verlichting, maar bijvoorbeeld ook audio of akoestische panelen

Op deze manier creëer je een unieke bioscoopervaring, geheel ingericht op basis van jouw specifieke wensen en behoeften. 

Wat heb ik nodig voor een cinewall? 

Top. Nu je weet wat een cinewall nou precies is gaan we nu over naar de volgende stap, en dat is namelijk het maken van een lijstje. Want voordat je begint met je project moet je voor jezelf duidelijk opschrijven wat je nou allemaal nodig hebt. Wij helpen je erbij. 

Om te beginnen is het natuurlijk belangrijk om te weten welke sfeerhaard je uiteindelijk gaat installeren. Er zijn namelijk ontzettend veel soorten inbouwhaarden, in verschillende formaten. Maak eerst hierin de juiste keuze voor jezelf. Wij hebben ontzettend veel verschillende soorten. Bekijk al onze sfeerhaarden hier: 

Weet je niet welke haard in jouw interieur past? Neem dan gerust even contact met ons op. Onze professionals helpen je graag verder. 

Nadat je weet welke haard je gaat gebruiken voor in je cinewall, is het natuurlijk ook belangrijk om te kijken naar welke materialen je allemaal nodig hebt. Wij hebben een lijstje voor je gemaakt om het zo simpel mogelijk te houden: 

 • MDF-platen (12-16mm), Okoumé multiplex of gipsplaten 
 • Schroeven 
 • Pluggen 
 • Zaag of cirkelzaag 
 • Houten balken of stalen profielen 
 • Waterpas 
 • Boormachine
 • Meetlat 
 • Schuurpapier 
 • Stanley mes( als je gipsplaten gebruikt) 
 • Werkbank 
 • Pen en potlood 
 • Afdekpapier 
 • Kit 
 • Stofzuiger (je moet er namelijk niet al te veel rommel van maken hé ;-) 

Ten slotte heb je materialen nodig om de cinema wall af te werken. Je kunt hierbij kiezen om de cinewall te verven, behangen, betegelen of te stucen. Controleer wel even van te voren of je alle materialen in huis hebt. Waarom? Een goed begin is namelijk.. juist. Het halve werk. 

Cinewall maken: zelf een cinewall maken in 6 eenvoudige stappen 

 

Stap 1: begin met meten 

Om te beginnen is het natuurlijk erg belangrijk om de oppervlakte te meten van de ruimte waar je de cinema wall gaat plaatsen. Om het zo mooi mogelijk in te richten is het belangrijk dat deze perfect aansluit op de rest van de kamer. Maak hier daarom eerst een tekening van, zodat je weet hoeveel materiaal je precies nodig hebt en hoe groot de televisie en sfeerhaard mag zijn. Uiteraard kan je hierbij ook rekening houden met eventuele extra accessoires, zoals een soundbar, planken of kasten. De keuze is reuze. 

Let op: het is echt heel erg belangrijk om zorgvuldig te meten! Neem hier ook echt even goed de tijd voor, zodat je achteraf niet voor onaangename verrassingen komt te staan. 

Stap 2: zet de basis in elkaar 

Oke top. Nu we weten hoe groot de cinewall mag zijn kunnen we beginnen met het bouwen van de basis. Let op: er zijn natuurlijk meer manieren om dit te doen, maar wij delen de makkelijkste manier van werken. 

Begin met het bevestigen van twee balken verticaal  aan de muur. Doe dit met pluggen voor extra stevigheid. Tussen de balken moet genoeg ruimte zitten om de haard en televisie in te bouwen. Wanneer deze twee balken zijn vastgemaakt, ga je op deze balken kleinere balken plaatsen. Dit doe je horizontaal en haaks op de muur. Hiermee creëer je namelijk die mooie diepte van de cinewall. Let hierbij wel goed op het formaat van je sfeerhaard en televisie, want die mogen niet uitsteken! 

Vervolgens maak je aan deze horizontale balkjes weer een lange, verticale balk vast. Je hebt nu als het goed is twee wanden gemaakt. Om dit tot een geheel te maken bevestig je de twee voorste verticale balken weer aan de horizontale balken. Maar ook hier let je weer op de hoogte van de haard en televisie! Daar moeten namelijk geen balken komen. 

Stap 3: zaag de platen op maat

Nu de basis eenmaal staat, hebben we het moeilijkste gedeelte van een cinewall maken achter de rug. Nu kunnen we beginnen met het op maat zagen van de platen. Zaad de MDF platen, het multiplex of de gipsplaten op maat en schroef ze op de balken aan de zijkant. 

Vervolgens gaan we de platen op maat zagen voor de voorkant van je cinema wall. Meet hierbij de afmetingen van de sfeerhaard en televisie, zodat je deze vlakken uit de plaat kunt zagen. Het is precisiewerk dus dit heeft wel echt wat tijd en concentratie nodig, maar als je het eindresultaat ziet, dan weet je dat het allemaal niet voor niets is geweest, want het gaat echt ontzettend mooi worden! 

Stap 4: bouw je cinewall uit 

Het grote voordeel van een eigen cinema wall maken is het feit dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn. Je kunt deze namelijk volledig naar wens inrichten. Bouw je cinema wall bijvoorbeeld uit met verschillende kolommen, planken of eventuele kasten. Dit kan volledig naar wens! 

Stap 5: Het afwerken kan beginnen 

De opbouw en uitbouw van je cinema wall is klaar en dat betekent dat je nu mag beginnen met het afwerken! Wat ons betreft het leukste gedeelte van een cinema wall maken. De afwerking bepaalt de sfeer, dus neem ook voor deze stap de nodige tijd. Je kunt ervoor kiezen om de cinewall te verven, behangen, betegelen of stucen/stuken. Voordat je begint aan de afwerking kan je altijd eerst even wat inspiratie op doen. 

Stap 6: genieten geblazen 

Na het afwerken van je cinewall is het tijd om alles te monteren. Monteer je televisie, sfeerhaard en eventuele accessoires, sluit alles aan en voilà… je cinewall is af! Je kunt nu genieten van je eigen thuisbioscoop.

Cinewall laten maken?  

Heb je na het lezen van onze stappenplan nog steeds moeite met het maken van een cinewall of heb je er eerlijk gezegd gewoon geen zin in? Dat begrijpen wij. Daarom kun je ook een cinewall door ons laten maken, speciaal op maat en gericht op jouw specifieke wensen! Dit kun je heel eenvoudig doen door even contact met ons op te nemen. Stuur ons gerust je wensen alvast door en we zullen samen de vervolgstappen bespreken. 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!