Menu
EUR
SHOP NU MET KORTING!
Elektrische waterdamphaard vs elektrische haard zonder waterdamp

Elektrische waterdamphaard vs elektrische haard zonder waterdamp

Haarden worden steeds populairder en de opkomst van elektrische varianten heeft een belangrijke impact op de manier waarop we onze interieur inrichten. Twee opvallende varianten zijn de elektrische haarden met waterdamp en de elektrische haard zonder waterdamp. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillen en voordelen van beide, zodat je de juiste keuze kunt maken bij het kiezen van de perfecte haard voor jouw huis of kantoor! 

Wat zijn elektrische haarden? 

Voordat we de specifieke kenmerken van deze twee varianten gaan verkennen, is het belangrijk om een basisbegrip van de elektrische haard te hebben. Deze moderne haarden werken, zoals de naam al zegt, op elektriciteit. Zoals je het zelf ook al kunt invullen betekent dit dat je geen brandstof zoals hout of gas meer nodig hebt. Ze bieden daarnaast niet alleen gemak en veiligheid, maar ook het installeren is ontzettend eenvoudig. Het is daarom niet voor niets dat steeds meer mensen kiezen voor een elektrische haard. 

De elektrische waterdamp haard 

Een waterdamp haard is eigenlijk gewoon een elektrische haard, waarbij het ‘’vuur’’ wordt gecreëerd door LED verlichting en… juist: waterdamp. De waterdamp haard verlicht door LED moet dus naast een elektriciteitsaansluiting ook voorzien worden van een wateraansluiting. De waterdamp maakt het namelijk ontzettend realistisch. Dit zorgt voor een heel andere vuurbeleving dan die van een haard zonder waterdamp. 

  • Realistische vlammen en rookeffecten 

Een opvallend kenmerk van deze haarden is de mogelijkheid om realistische vlammen en rookeffecten te produceren. Door gebruik te maken van deze technologie simuleren deze haarden de sfeer van een echte sfeerhaard, met prachtige vlammen en opstijgende rook. En dat op basis van waterdamp. 

  • Een ‘’echt’’ gevoel 

Maar deze haard heeft nog meer voordelen. Het creëert namelijk niet alleen een mooi vuur voor het oog, maar het verhoogt ook de algehele ervaring. De combinatie van het zien van vlammen en het voelen van vochtige lucht draagt bij aan een complete sfeer. 

Maar natuurlijk kent elk voordeel, ook zijn nadeel. Hoewel deze haarden een indrukwekkende prestatie hebben, moet je wel rekening houden met extra onderhoud en hogere initiële kosten. Denk hierbij aan het vullen van het waterreservoir en het onderhouden van complexere onderdelen. 

Wat kost een waterdamp haard? 

Wanneer je in onze showroom komt voor een waterdamp haard of een bezoek neemt aan onze webshop dan heb je de keuze uit verschillende soorten haarden. Wij hebben bewust gekozen voor de waterdamp haarden van Dimplex. Deze Dimplex cassette’s zijn al verkrijgbaar vanaf 499,95. 

Neem een kijkje in onze shop of neem telefonisch contact met ons op. 

Elektrische haarden zonder waterdamp 

In tegenstelling tot de waterdamp haarden, blinken elektrische haarden zonder waterdamp uit in eenvoud. Deze zijn namelijk nog makkelijker te installeren en vereisen over het algemeen bijna tot geen onderhoud! Dit maakt ze daarom ook ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een probleemloze en sfeervolle verwarmingsoplossing. 

  • Kostenbesparend en energiezuinig 

Een belangrijk voordeel van deze haarden is hun kostenbesparende karakter. Deze haarden hebben namelijk een lagere aanschafprijs en kunnen efficiënter zijn in termen van energieverbruik, wat weer resulteert in lagere energierekeningen op de lange termijn. 

Maar zoals eerder aangegeven, heeft ook dit voordeel een nadeel. Wanneer je kiest voor een elektrische haard zonder waterdamp zul je iets minder realistische vlammen krijgen. We leggen hierbij wel de nadruk op ‘iets’, want ook onze elektrische haarden creëren een ontzettend realistisch vlambeeld! 

Het grootste verschil 

Zoals je hebt kunnen lezen kennen beide haarden een hoop voordelen, maar ook wat nadelen. Wij zoomen nu iets dieper in op het grootste verschil tussen deze twee soorten haarden. 

Bij de waterdamp variant is het net of er een soort witte rook komt vanuit het vuur. Deze damp kringelt speels omhoog en zorgt dus voor het realistische vuurbeeld. Uiteraard is het niet per definitie dat een waterdamp haard altijd maar realistischer is dan een haard zonder waterdamp. Het beste is om deze haarden met elkaar te vergelijken en te bepalen welke je zelf het mooist vindt. 

Conclusie: kiezen tussen waterdamp of eenvoud 

Bij het maken van de juiste keuze draait het allemaal om persoonlijke voorkeur en prioriteiten. Daarom ben je altijd van harte welkom om onze showroom te bezoeken. Ten slotte is en blijft het altijd een persoonlijke keuze, en is het altijd beter om de varianten met eigen ogen te zien. 

Heb je zelf nog vragen omtrent onze producten? Neem dan gerust even contact met ons op. Ons team staat altijd voor je klaar om je te voorzien van professioneel advies! 

Zien we je snel?


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!