Menu
EUR
SHOP NU MET KORTING!

Bio-ethanol Inbouwhaarden

3 Producten
Toon:
Aflamo Sfeerhaard Stellar 100 - Bio-ethanol - Wandhaard - Bio ethanolhaard - 100 x 42 x 14 cm
-13%
Aflamo
Sfeerhaard Stellar 100 - Bio-ethanol - Wandhaard - Bio ethanolhaard - 100 x 42 x 14 cm
€749,95 €619,79 €649,95 €537,15
 
Aflamo Sfeerhaard Stellar 130 - Bio-ethanol - Wandhaard - Bio ethanolhaard - 130 x 42 x 14 cm
-13%
Aflamo
Sfeerhaard Stellar 130 - Bio-ethanol - Wandhaard - Bio ethanolhaard - 130 x 42 x 14 cm
€799,95 €661,12 €699,95 €578,47
 
Aflamo Sfeerhaard Stellar 180 - Bio-ethanol - Wandhaard - Bio ethanolhaard - 180 x 42 x 14 cm
-6%
Aflamo
Sfeerhaard Stellar 180 - Bio-ethanol - Wandhaard - Bio ethanolhaard - 180 x 42 x 14 cm
€849,95 €702,44 €799,95 €661,12
 

Bio-ethanol inbouwhaard

Net zoals een waterdamp inbouwhaard of elektrische inbouwhaard, kun je ook bio-ethanol haarden inbouwen. Dit is natuurlijk de perfecte oplossing wanneer je geen schoorsteen hebt, maar wel wilt genieten van ‘echt’ vuur. Daarnaast komen er geen gevaarlijke stoffen vrij bij het gebruik van een bio-ethanol inbouwhaard. Wij bieden een ruim assortiment aan met bio-ethanol inbouwhaarden.  

Wat is een bio-ethanol haard inbouw?

Een bio-ethanol inbouwhaard is een type haard dat bio-ethanol als brandstof gebruikt. Bio-ethanol is een hernieuwbare en milieuvriendelijke brandstof. Het mooie van bio-ethanol is het feit dat die schoon verbrandt en geen rook, as of roet produceert. De vlammen die door een bio-ethanol inbouwhaard wordt geproduceerd is echt en zorgt voor een warme en gezellige sfeer. 

Waar bio-ethanol haard inbouwen?

Een bio-ethanol inbouwhaard is een sfeerhaard die brandt op, zoals de naam al zegt, bio-ethanol. Door de schone verbranding is een rookkanaal overbodig. Het mooie van de bio-ethanol haard inbouw is het feit dat de vlammen wel echt zijn! Inbouw bio-ethanol haarden zijn bedoeld om in te bouwen. Dit kan zowel in een muur, als in een tv meubel of op de veranda. 

  • Bio ethanol haard inbouwen in een kast/meubel 

Het is mogelijk om een bio-ethanol haard in te bouwen in een kast of tv-meubel. Let hierbij goed op dat je een bio-ethanol inbouwhaard kiest met inbouwframe. 

  • Bio ethanol haard inbouwen op de veranda 

Wij krijgen steeds vaker de vraag of het mogelijk is om een bio ethanol haard inbouw te installeren op een veranda. Het antwoord op deze vraag is ja! Echter is het wel belangrijk om dit te installeren in een dichte, overdekte ruimte. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar de specifieke mogelijkheden rondom afmetingen. 

  • Bio ethanol haard inbouwen in de muur  

De meest voorkomende manier om een bio-ethanol haard in te bouwen is door deze in te bouwen in de muur. Houd hierbij wel rekening met leidingwerk en elektriciteit. Een bio-ethanol haard geeft warmte af. Daarom adviseren wij niet om de bio-ethanol haard dicht op een televisie te installeren, tenzij de inbouw dieper is dan de tv zelf. Meer informatie omtrent het inbouwen van de bio-ethanol haard? Neem gerust even contact met ons op. 

Voordelen bio-ethanol haard inbouw

Een inbouw bio-ethanol haard biedt natuurlijk ook een aantal voordelen.

  1. Geen rook en andere schadelijke stoffen: Bio-ethanol stoot geen rook, roet of andere schadelijke gassen uit tijdens het branden. 
  2. Milieuvriendelijk: Bio-ethanol is een hernieuwbare en milieuvriendelijke brandstof, omdat het wordt geproduceerd uit organische materialen. 
  3. Onafhankelijk van gas/elektriciteit: Bio-ethanol werkt onafhankelijk van elektriciteit of gas. Dit betekent dat je ook kunt genieten van je haard wanneer het stroom even uitvalt. 

Ondanks het feit dat bio-ethanol haarden veel voordelen hebben, is het wel belangrijk om ook enkele overwegingen te maken met betrekking tot veiligheid. Denk hierbij aan goede ventilatie en juist gebruik van de brandstof. Omdat je met zo’n haard te maken hebt met ‘echt’ vuur komen er meer veiligheidsrichtlijnen bij kijken. 

Bio-ethanol inbouwhaard installeren 

Bij het installeren van een bio-ethanol inbouwhaard hoef je geen rekening te houden met afvoerkanalen. Deze zijn namelijk niet nodig door de schone verbranding van bio-ethanol. Het is hierbij wel belangrijk dat je rekening houdt met brandveiligheid. Bio-ethanol haarden hebben namelijk een open vuur met warmte. Daarnaast is het ook belangrijk dat de ruimte geventileerd wordt. 

Let op: wij raden het aan om de gebruiksaanwijzing van de specifieke bio-ethanol haard inbouw te raadplegen voor duidelijke en gedetailleerde instructies en veiligheidsinformatie. 

Bio-ethanol inbouwhaard kopen bij Haardgigant 

Dus, ben je nog op zoek naar een bio-ethanol inbouwhaard? Dan ben je, zoals eerder vermeld, bij Haardgigant.nl aan het juiste adres. Dit zeggen wij uiteraard niet zomaar, want wij zijn dé expert op het gebied van sfeerhaarden. Wil je graag een bio-ethanol haard inbouw kopen, maar weet je niet welke het best bij jou past of heb je nog een aantal vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team van professionals staat altijd voor je klaar! 

Merk
Haardtype
Vuurbron
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!