Menu
EUR
SHOP NU MET KORTING!
Waarom een elektrische haard met verwarming een duurzame keuze is

Waarom een elektrische haard met verwarming een duurzame keuze is

In de zoektocht naar duurzame en milieuvriendelijke alternatieven voor houtkachels en openhaarden, wint de elektrische haard met verwarming steeds meer aan populariteit. Deze moderne en innovatieve oplossing biedt niet alleen de gezelligheid en warmte van een traditionele haard, maar heeft ook nog eens een aantal voordelen op het gebied van duurzaamheid. In dit blog zullen wij hier verder induiken en vertellen we je precies waarom een elektrische haard met verwarming een duurzame keuze is. Lees snel verder! 

1. Energie-efficiënt 

We trappen dit artikel af met misschien wel één van de belangrijkste voordelen van een elektrische haard met verwarming, namelijk de energie-efficiëntie ervan. Daar waar je bij een standaard openhaard vaak warmte verliest door rookkanalen of slechte isolatie, zijn elektrische haarden ontworpen om de warmte efficiënt te verspreiden in de ruimte. Ze gebruiken namelijk elektriciteit als energiebron en zetten vrijwel alle energie om in warmte, zonder verlies! Dit resulteert uiteindelijk in een hogere energie-efficiëntie en dat zorgt weer voor lagere energiekosten. 

2. Schone lucht in huis 

Een ander belangrijk voordeel van een elektrische haard met verwarming is dat deze geen emissies of andere luchtvervuilende stoffen achterlaat. De haarden op hout of gas kunnen schadelijke stoffen in de lucht uitstoten, wat vervolgens de luchtkwaliteit in huis en in de omgeving negatief beïnvloedt. Met bijvoorbeeld een elektrische inzethaard hoef je je geen zorgen te maken over deze vervuilende emissies. Dit maakt het niet alleen een milieuvriendelijke keuze, maar je draagt ook nog eens bij aan een schone lucht en gezonde leefomgeving. 

3. Duurzame materialen 

Veel fabrikanten van elektrische haarden met verwarming hebben ook aandacht voor duurzaamheid bij de productie ervan. Er wordt vaak gebruik gemaakt van duurzame materialen, zoals gerecyclede metalen en houtproducten met een verantwoorde herkomst. Daarnaast streven zij ook naar energie-efficiënte productieprocessen en minimaliseren zij de afval en uitstoot. Wanneer je kiest voor een elektrische haard met verwarming bij Haardgigant.nl, ondersteun je dus ook duurzame productie. 

 

4. Flexibiliteit en zonering 

Maar het wordt nog mooier. Elektrische haarden met verwarming bieden namelijk ook flexibiliteit en zonering als het gaat om het verwarmen van je huis. In tegenstelling tot een centraal verwarmingssysteem, waarbij het hele huis op dezelfde temperatuur wordt verwarmd, kun je met een elektrische haard specifieke ruimtes of zones verwarmen. Hierdoor kun je de verwarming in kamers die niet gebruikt worden uitschakelen en op deze manier een hoop energie besparen. Bovendien worden elektrische haarden ook vaak ingesteld op verschillende verwarming-niveaus, waardoor je de warmte-output ook nog eens zelf kunt aanpassen aan je wensen. 

 

5. Geen schoorsteen of ventilatie meer nodig 

Een ander voordeel en tevens ook het laatste van dit artikel, een elektrische haard met verwarming heeft geen schoorsteen of andere speciale ventilatiesystemen nodig. Een traditionele haard vereist vaak een rookkanaal. Daarnaast moet deze ook regelmatig gereinigd worden om veilig te kunnen functioneren. Een hoop gedoe dus. Met een elektrische haard met verwarming hoef je je geen zorgen te maken over deze extra kosten en onderhoudsvereisten. Dit maakt het niet alleen een stuk gebruiksvriendelijker, maar ook nog eens kosteneffectiever op de lange termijn! 

Dus als je op zoek bent naar een duurzaam alternatief voor een openhaard, is een elektrische haard met verwarming een uitstekende keuze. Het biedt energie-efficiëntie, veroorzaakt geen schadelijke emissies, maakt gebruik van duurzame materialen, biedt flexibiliteit en zonering en vereist geen schoorsteen of speciale ventilatie. Door te kiezen voor een elektrische haard met verwarming draag je bij aan een duurzame en milieubewuste levensstijl. Dus geniet van de gezelligheid en warmte, terwijl je ook bijdraagt aan een groenere toekomst. 

Elektrische haard met verwarming kopen bij Haardgigant.nl 

Heb je na het lezen de keuze gemaakt om een elektrische haard met verwarming te kopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij hebben een ruim assortiment aan elektrische sfeerhaarden met verwarming. Neem gerust even een kijkje of neem contact met ons op. Ons team van professionals staat altijd voor je klaar. 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!