Menu
EUR
SHOP NU MET KORTING!
Elektrische haard voor en nadelen

Elektrische haard voor en nadelen

Elektrische haard voor en nadelen 

Een elektrische haard is natuurlijk een prachtige aanwinst voor je huis. Het brengt namelijk niet alleen warmte en sfeer in een ruimte, maar het heeft ook nog eens een prachtige en stijlvolle toevoeging aan je interieur. Het aanschaffen van een elektrische haard is natuurlijk niet iets wat je elke dag doet, dus het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de voor- en nadelen. 

In dit blog bespreken we alle voor- en nadelen van elektrische haarden. Op deze manier ben je namelijk goed voorbereid en kom je niet voor verrassingen te staan. 

Wat is het? 

Waarschijnlijk weet je natuurlijk al wat een elektrische sfeerhaard is, maar wij vinden het belangrijk om het toch nog even kort door te nemen in dit blog. In tegenstelling tot een traditionele haard, produceert een elektrische haard geen ‘echt’ vuur. Wij zetten ‘echt’ tussen haakjes, omdat de vlammen bijna niet van het echte te onderscheiden zijn. In plaats van ‘echte’ vlammen werken deze sfeerhaarden op elektriciteit en worden de vlammen gesimuleerd met LED-verlichting. 

Voordelen elektrische haard 

Nu we zeker weten dat ook jij weet wat het is gaan we het hebben over de voordelen. Zo’n elektrische sfeerhaard kent namelijk ontzettend veel voordelen. Het product is populairder dan ooit en dat heeft natuurlijk een aantal redenen.  

1. Praktisch

Om te beginnen willen we je vertellen dat het gebruik van zo’n haard ontzettend praktisch is. Het heeft namelijk geen brandstof zoals hout of gas nodig, waardoor het automatisch ook veiliger en schoner is. Daarnaast kan de temperatuur en de intensiteit van de vlammen eenvoudig aangepast worden met onze bijgeleverde afstandsbedieningen. Op deze manier creëer je heel eenvoudig de gewenste sfeer en warmte in huis.  

2. Makkelijk te installeren, Plug & Play 

Een elektrische haard heeft natuurlijk geen rookkanaal of gasleiding nodig. Wat heeft het dan wel nodig? Alleen een stopcontact! Stop de stekker in het stopcontact en met één druk op de knop geniet je al van de prachtige vlammen. 

Kies je een waterdamp haard? Dan is het belangrijk om het waterreservoir om de zoveel tijd na te vullen.  

3. Veilig 

Een ander voordeel dat natuurlijk een grote impact heeft op het maken van een keuze is het feit dat zo’n haard veilig is. Overal waar vuur is, is er risico op gevaarlijke situaties. Vooral wanneer er kleine kinderen of huisdieren in de buurt zijn, is het belangrijk om extra voorzichtig te zijn. Gelukkig werken elektrische kachels op stroom, waardoor en geen echt vuur te pas komt. In plaats daarvan creëren ze prachtige, levensechte vlammen met behulp van LED-verlichting. 

Een grote selectie van ons assortiment biedt ook verwarmingselementen, die zich veilig achter het glas en achterin de haard bevinden. Hierdoor is er geen risico op brandwonden of andere verwondingen wanneer je de haard aanraakt. Veilig en simpel dus.  

4. Realistisch 

Waar de elektrische haarden een paar jaar terug nog ontzettend saai en nep oogte, zijn ze vandaag de dag uitstekend in staat om een zo echt mogelijk vuur na te bootsen. De vlammen lijken daardoor ontzettend realistisch en zijn bijna niet van het echt te onderscheiden.  

5. Energie zuinig 

Alle haarden zijn uitgerust met energiezuinige LED-lampen, wat natuurlijk kostenbesparend is. Verwarmen met een elektrische haard is bovendien een stuk goedkoper dan met hout of een gaskachel.  

6. Overal te plaatsen 

Maar wat misschien nog wel het mooiste van alles is, is het feit dat je zelf bepaalt waar je jouw haard plaatst. Wanneer je een huis koopt en nadenkt over het type haard en de plaatsing hiervan, is het goed om rekening te houden met het feit dat een traditionele haard een rookkanaal nodig heeft. Dit is niet altijd eenvoudig om aan te leggen en kost een hoop tijd en gedoe. Bij het plaatsen van een elektrische heb je alleen een stopcontact in de buurt nodig, waardoor de plaatsing een stuk flexibeler is.  

7. Geschikt voor elk interieur 

Een haard heeft het voordeel van een simpel en modern design. Juist doordat de haard een simpel en modern design heeft, past het vrijwel in elk interieur. Met een sfeerhaard haal je namelijk al heel gauw het nodige luxe in huis. De klassieke uitstraling van een traditionele haard staat niet in ieder interieur, terwijl een elektrische haard wel mooi past. Daarnaast hebben wij een ruim assortiment met verschillende maten, waardoor je bij Haardgigant.nl altijd wel een haard kunt vinden dat past in jouw interieur. 

 

Nadelen elektrische haard 

Maar hoeveel voordelen een elektrische haard ook heeft, ieder product heeft zo en dan ook zijn nadelen. Ook deze willen we graag met je behandelen zodat je 100% zeker bent wanneer je uiteindelijk een keuze gaat maken.  

1. Geen ‘echte’ vlammen 

Dit is wat ons betreft eigenlijk een voordeel, maar wij snappen dat het voor veel mensen ook een nadeel kan zijn. Een elektrische haard geeft namelijk geen echte vlammen. Hierbij is het wel belangrijk om te vermelden dat deze vlammen haast niet van echt te onderscheiden zijn! 

2. Houtgeur 

Iets wat een openhaard natuurlijk bijzonder maakt het is geur van hout. De geur die vrijkomt wanneer je hout aan het stoken bent is natuurlijk ontzettend sfeervol en zorgt voor een ontspannen en warm gevoel. Jammer genoeg is dit iets wat ontbreekt bij onze haarden. Hierbij is het natuurlijk weer belangrijk om erbij te vermelden dat een elektrische haard ook geen andere nare geuren vrijlaat. De haard is geheel geurloos! 

3. Warmte

Een elektrische haard geeft warmte af met een ingebouwde verwarming. Dit is natuurlijk erg fijn, maar het geeft niet dezelfde warmte en ervaring als een traditionele hout- of gashaard. De warmte straalt bij een houtkachel op een manier dat niet met een verwarming na te bootsen is. 

Heb jij de keuze al gemaakt? 

Dus ben jij geïnteresseerd in het kopen van zo’n sfeerhaard, maar twijfel je toch nog over bepaalde punten. Dan hopen we dat we jou door middel van dit blog de juiste inzichten hebben kunnen geven. Wij hebben de belangrijkste voor- en nadelen op een rijtje gezet, zodat jij voor jezelf de juiste afweging kunt maken. 

Kies je voor gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en duurzaamheid? Dan is een elektrische haard waarschijnlijk ideaal voor jou. Mis je toch de authentieke houtgeur? Dan is het misschien niet de juiste keuze. Twijfel je nog steeds en wil je eigenlijk toch nog meer informatie of heb je nog vragen? Neem dan gerust even contact met ons op. Ons team van professionals staat altijd voor je klaar.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €0,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!